Tüm Dalış Ekipmanları Ayağınıza Gelsin

19-03-2018 09:38
Tüm Dalış Ekipmanları Ayağınıza Gelsin

Tüm Dalış Ekipmanları Ayağınıza Gelsin

Dalış sporunun ne olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Su altında uzunca bir süre kalınan çok seveninin olduğu spordur. Serbest dalış ve tüplü dalış olmak üzere 2 çeşit türü bulunmaktadır. Farkı nedir diye soracak olursak tüplü dalış hava ile dolu olan dalış tüpündeki gazı soluyarak yapılırken serbest dalış ise deniz altında nefes tutularak dalış ekipmanları olmadan yapılan dalış türüdür.


Yalnızca dalış ekipmanlarından dalış tüpü yoktur. Buna ek olarak dalış elbiseniz olmadan dalış yapmanız tabiki de imkânsızdır. Dalış elbisesi dalış yapmanız için özel olarak üretilmiş kumaşı ile vücut ısınızı korur içine su almaz ve rahatça hareket edebilirsiniz. Dalış elbisesi seçiminiz de önemlidir.


Kuru ve yarı kuru şekilde olanları bulunmaktadır. Kuru olan dalış elbiselerinin şampuanlı su veya sabunlu su ile giyilebilmesi kolaylaştırılabilmektedir. Üzerinize tam oturan olması daha iyidir. Zıpkınla balık avına çıkacaksanız belli böglerinde özel pedleri olan elbiseleri tercih etmelisiniz özellikle göğsünde göğüs pedi olmalı ki zıpkınınız rahatça hareket ettirirken kendinize zarar vermeyesiniz.


Siyah renkte ve gizleme desenli olanları üretilmektedir. Kalınlıklarıda birbirinden farklıdır. Ayrıca çift olarak alt ve üst şeklinde ayrılan elbiselerde bulunmaktadır. Bu elbiseler ise yazın yalnızca üzerini giymeden dalış yapabilmenizi sağlamaktadır.

Dalış maskelerimiz bir diğer dalış ekipmanlarımızdır. Bu maskeler gözlük şeklindedir. Ve çift tek lensli şekilleri mevcuttur. Görüş açısının geniş olmasına özen göstermelisiniz. Sonuç olarak su altında gözünüze tuzlu suyun girmesini engellemek amacı ile tasarlanmış bu ürünü tam yüzünüze uygun olanını alın ki rahatsız olamayasınız.


Arkası ayarlanabilir tokalı olanları daha kullanışlıdır. Silikondan yapılmaktadır. Antialerjik silikondan yapılanları da vardır bunlar daha iyidir çünkü gözlerimizde tahriş ve kızarıklık gibi alerjik reaksiyonların oluşmasını engellemektedirler. Yine zıpkınla balık avına çıktığınız bir gün ise dalış maskenizin iç hacmi daha düşük olan maske olmalıdır.

Dalış paletleri ise ayaklarımızı hareket ettirdikçe bizi daha ileriye taşımayı sağlarlar. Bu yüzdendir ki ne çok sert dereceli ne de çok yumuşak dereceli tercih edilmelidir. Yumuşak olan dalış paletiniz çok esnek yapısı ile ayağınızı sıkıca kavrar ve itme gücünü size veremez.


Çok ser olanda sizi yorgun düşürür. eğer profesyonel dalgıçlar grubundan iseniz sert ve uzun dalış paleti kullanabilmeniz mümkündür bu sizi zorlamaz. Denizden çıktıktan sonra tatlı su ile yıkayarak gölgede kurutmanızı önermekteyiz aksi halde renk solgunluğu ve üzerinde çatlamalar gözlemlenebilir.

Dalış ekipmanları birbirilerine bağlıdırlar. Dalış feneri gece kullanıldığı gibi gündüz de kullanılmaktadır. Gece daha sık kullanıldığı aşikârdır. Dalış fenerinizi su altı dışında kullanmak fenerinizin ömrünü kısaltmaktadır.


Dalış tüpü ise dalış ekipmanlarımızdan tüplü dalış yapmak isteyenlerin mecburi kullanacağı ekipmanımızdır. Aliminuyum ve çelik çeşitleri vardır. Çelik olanları daha küçüktür o yüzden taşıması daha kolaydır. Daha kullanışlı olduğu söylenmektedir. Paslanma açısından dezavantajı bulunur. Her yıl paslanma ve iç temizliği kontrolü yapılması uygun görülür.


Tüm Dalış Ekipmanları İçin Tıklayınız.

http://emu.edu.tr/underwater/sport/UcYildizDaliciEgitimiKitabi.pdf

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.