Malzemelerinizi Güvende Saklayabileceğiniz Balık Çanta Seçimleri
Balık çantası, balık avına çıkan kişilerin en önemli yardımcısı. Balık malzemeleri ister amatör isterse de profesyonel olsun tüm balık avcıları için en önemli ekipmanlar olarak karşımıza çıkıyor. En doğru olta takımı, kamış ya da misinaların bulunduğu balık çantaları tüm ekipmanın düzenli, tertipli ve bir arada saklanmasına yardımcı olur. Saklama çantası tercih ederken balık malzemelerinin fazlalığına ve gidilecek mesafeye göre karar vermek en doğrusu olacaktır. Balık çanta çeşitleri için öncelikli olarak içine koyulması düşünülen malzeme çeşitlerine dikkat etmek gelir.
Balık Çantasına Koyulacak Malzemeler Nelerdir?
Özellikle yeni başlayan kişiler için dikkat edilmesi gereken öncelikli konu, her şeyin eksiksiz olarak çantada taşınması gerektiği değildir. Av için ihtiyaç duyulan ve yeterli malzemenin saklama çantası içerisinde olması yeterli olacaktır. Mevsime, avlanan balığa ve nerede avlandığına göre balık malzemeleri belirlenir ve çantaya atılır.
Balık çantaları içerisinde olması gereken en önemli malzeme, olta misinası olarak karşımıza çıkar. Balık avına giderken, olta makinesi üzerinde sarılı vaziyette olan misine mutlaka kontrol edilmelidir. Eğer misina deformasyona uğramış ise av sırasında kopmalar meydana gelebilir. Bu durumda balık çantası içerisinde mutlaka yedek misina olması gerekir.
Avın yapılacağı bölge ile bağlantılı olarak, iğne stoğu da yapmak gerekebilir. İğne yedekleri sayesinde misina koparsa ya da farklı balık türleri ile karşılaşılırsa yedek iğne stoğu oldukça faydalı olacaktır. Balık çanta çeşitleri içerisinde oldukça az yer kaplaması sayesinde yedek iğne stoğu mutlaka yapılmalıdır.
Balık Çantaları İçine Konması Gereken Diğer Malzemeler Nelerdir?
Saklama çantası içerisinde bulundurulması gereken bir diğer malzeme şamandıra olarak karşımıza çıkar. Farklı yapılarda ve ağırlıklardaki şamandıra takım çantasında mutlaka bulunması gereken yapılardır. Diğer önemli malzeme ise kurşundur. Çeşitli durumlarda şamandıranın dengesini sağlamak için çeşitli durumlarda ise sahte yemin dalış derinliğini ayarlamak adına ekstra kurşun gereksinimi duyulabilir. Bu amaçla da mutlaka çantada yer almalıdır. Plastik solucan ise balık çanta çeşitleri arasında olmazsa olmazlardandır. Silikon solucan özellikle turna ya da levrek gibi balıkların avı için en gerekli ürünlerin başında gelir. Farklı boyutlarda solucan bu sebeple çok önemlidir. Fırdöndü ve klips de mutlaka çantadabulunmalıdır. Olta misinası dönerse ya da burkulursa bu aşamada klips ve fırdöndü kullanılır. Farklı numaralarda 8-10 adet kadar klipsli fırdöndü takım çantasına mutlaka konulmalıdır. Diğer önemli malzeme ise iğne çıkarıcı olarak karşımıza çıkar. Sportif olta balıkçılığı için iğne çıkarıcı oldukça önemlidir. Henüz yavru olan balıklar, balıkçılığın ve balık avının devamı için mutlaka denize geri bırakılmalıdır. Bu sayede balık avı keyfi nesilden nesile aktarılabilir. Bundan dolayı da iğne çıkarıcı mutlaka balık çantası içerisinde bulunmalıdır.