Dalış Takımlarınızı Oluştururken Olması Gereken Bilgiler

19-03-2018 09:32
Dalış Takımlarınızı Oluştururken Olması Gereken Bilgiler

Dalış Takımlarınızı Oluştururken Olması Gereken Bilgiler

Dalış sporu bizim rahatlamamız ve sakinleşebilmemiz için yaptığımız eğlenceli aktivitemizdir. Bu aktivite yoğun hafta sonumuzun ardından bize ilaç gibi gelmektedir. Yorgunluğumuzu kırgınlığımızı alıp götüren dalış sporu için gerekli dalış takımları ile uygun şartlarda bulunmak gereklidir. Genel olarak bayların yaptığı bu sportif aktivite için gereken dalış takımları dalış elbisesi; zıpkın, dalış paleti, dalış maskesi, dalış tüpü, su atında kullanılan bıçaklar, dalış fenerleri, dalış şamandırasıdır. 
Saydığımız dalış takımlarını biraz daha açmak gerekirse; Dalış paletlerimizin ayağımıza tam uygun olması gerekmektedir. Orta derece sertlikte dalış paleti en fazla tercih edilen dalış paleti çeşididir. Çünkü çok sert dalış paleti ayağı zorlayarak yüzmeyi zorlaştırarak yorgun hissiyatı oluşturmaktadır. Çok yumuşak olanı ise esnek olduğu için kırılgan yapısı ile çok çabuk çatlar bu da dalışı zorlaştırarak itme gücünü engeller. Neoprenden olan iç kısmı paletlerinizin rahatlığınız düşünülerek tasarlanmıştır. Dış kısımları olan pala ise termo plastiktendir. 


Dalış maskesi su altında görüş açınızın geniş olmasını sağlar. Çift ve tek lensli olarak bulunur. Farklı renklerde olarak çeşit çeşit ürünlerle beğeninize sunulmaktadır. Bu maskeler hem gözlerinizi tuzlu sudan korur hem de denizdeki canlılar ve deniz altındaki maddeleri daha iyi görmenizi sağlamaktadır. Seçim yaparken ise yüzünüze tam oturan dalış maskesini seçin ki içerisine su girmesini önlemiş olun bu şekilde. Kullanılan silikon maddenin antialerjik maddeden yapılıp yapılmadığı da önemlidir yoksa cildinizde kızarıklık ve alerjik reaksiyonlar meydana gelir. 


Su altı bıçakları; her bir dalış takımı malzemesi birbirine kenetlenmiş zincirin halkası gibidir bir diğeri olmasa bir diğeri eksik kalır. Su altı bıçakları paslanmaz çelikten üretilerek su altındaki tuzlu sudan etkilenmesi önlenmektedir. Çok keskin olmamakla beraber genel olarak misina ve balık ağı gibi önemli anlarda küçük kesimler yapabilmek için üretilmiştir. Çünkü hayatımızın her alanında eski zamanlardan beri bıçağa ihtiyaç duymaktayız. Temizlerken tuzlu sudan arındırmalı iyice kurulamalıyız ve güneş ışınlarından uzak tutmalıyız daha uzun ömürlü dalış bıçağımız olabilmesi için. 

Dalış Feneri Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Husus;

Dalış fenerleri; su altında gece dalışlarında kullanıldığı zaten aşikâr olarak bilinmektedir. Gündüz dalışlarında da kullanılmaktadır. Görünmeyen minik maddeleri belli uzaklığa kadar görebilmeyi sağlayan ışık yayar. Su altı dışında kullanmak fenere zarar vermektedir. O yüzden mecbur kalmadıktan sonra dalış takımı parçanızdan dalış fenerinizi su üzerinde kullanmamalısınız. 
Dalış şamandırası; şişme şamandıralar bulunmaktadır. Üzerine yanımıza alamadığımız malzemeleri bağlayabilme özelliği sunmaktadır. Ayrıca bayrağı da bulunur yerimizi belli eder. Kaybolduğumuz zaman yardıma ihtiyacımız olduğu zaman bulunabilme ihtimalimiz vardır. Yorulduğumuz zamanlar üzerine çıkıp dinlenebiliriz. Görünümünün de sörf tahtasını andırdığı herkesçe bilinir. 
Dalış tüpü; Çelik ve alüminyum tüpler bulunmaktadır. Çelik olanlar daha hafif yapıdadırlar. Alüminyum tüpler ise daha az sağlamlıktadır çelik tüpe göre ve daha ağır olduğu için taşıması zahmetlidir. 
Tüm Dalış Takımları İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.