Dalış Anında Giyilen Çorapların Seçimi Nasıl Olmalıdır?

27-02-2019 14:54
Dalış Anında Giyilen Çorapların Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Dalış malzemeleri genel olarak dalış yapan kişinin tüm güvenliğinin ve konforunun bağlı olduğu ekipmanlardır. Dalış malzemeleri arasında oldukça önemli olan ekipmanların arasında elbette dalış patiği gelmektedir. Dalış patiği genel olarak kauçuk ya da thermoplastik olarak üretilebilir. Kısa yada uzun konçlu olarak da dalış patikleri bulunmaktadır. Dalış patiklerinin uzun ya da kısa olarak tercih edilmesi hem dalış yöntemine hem de dalgıcın tercihlerine göre değişmektedir. Genellikle tokalı ve kayışlı olan scuba paletleri kullanılmaktadır. Bazı modellerde ise kısa konçlu dalış çorap modelleri bulunmaktadır. Bu çorapların içinde fermuar da yer alır. Dalış yapan kişi amatör ya da profesyonel olsa da kullandığı tüm dalış malzemeleri eksiksiz ve kaliteli olmalıdır. Özellikle su altında meydana gelebilecek istenmeyen durumlarda dalış yapan kişinin güvenliğini sağlayacak olan bu dalış malzemeleri deniz altında dalan kişinin soğuktan korunmasını da sağlar.

Dalış Çorap Modelleri

Dalış çorap modelleridalgıçların terchine göre seçilebilir. Dalış çorap modelleri 3 çeşittedir. Bu modeller ise; opencell dalış patiği, smooth, jarse dalış patiği olmaktadır. Opencell şeklinde üretilen dalış çorap modelleri içinde açık hücreli ve genellikle dışı jarse kumaşı ile kaplanmış modeller olmaktadır. Bu modeller için giyme sırasında ıslatmak gerekmektedir. Bu modellerin çorap iç tabanlarının kaymaması için taban jarseli olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Islanma anında ayaklara yapışan bir modeldir. Bu sayede devamlılığını keser ve üşümeyi engeller.Smooth dalış çorap modelleri ise neopren smooth malzemeler ile üretilen çoraplardır. Bu modellerin de giyilirken ıslatılması gerekmektedir. Bu modeller daha kolay yırtılabilme ve hasar alma dezavantajları bulunsa da ısı yalıtımları açısından oldukça avantajlıdır. Bundan dolayı dalış yöntemine göre çorap modeline karar vermek en sağlıklısı olacaktır. Jarse olan dalış çorap modelleri ise ortası neopren malzemeden üretilmiştir. İçi ve dışı jarseden üretilmiş olan dalış çoraplarıdır. Bu çorapların ortası ise neopren malzeme ile üretilmiştir. Bunun yanı sıra 3 mm olanlar yaz mevsiminde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Daha büyük olan modeller ise kış mevsiminde tercih edilmektedir. Fermuarsız olan kısa dalış patiği modellerinde de orta malzemeler neopren olarak kullanılır. Bunun yanı sıra dış bölümlerinde jarse kullanılmaktadır. Bu alanlar cırt cırtlı olmaktadır. Çeşitli modellerde ise toka ya da kayış da bulunabilir. Fermuarlı olan uzun dalış çorapları da aynı malzemelerden üretilse de hem fermuarı vardır, hem de tutucu su bulunup daha uzun yapıda olmaktadır.

Dalış Çorap Fiyatları

Dalış çorap fiyatları tercih edilen modele göre belirlenmektedir. Dalış çorap fiyatları için belirleyici olan unsur marka ve çorabın özellikleri olmaktadır. Dikişli ya da fermuarlı olması ve üretildikleri kumaşlar dalış çorap fiyatları için belirleyici detaylardan olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.